Kom ook bij de brandweer!

Brandweer 2e Exloërmond zoekt momenteel geen nieuwe collega’s!

Het korps van 2e Exloërmond bestaat momenteel uit 21 personen. We zijn dus goed op sterkte momenteel. In 2017 hebben we een wervingsactie gehad die ons 10 sollicitanten heeft opgeleverd hiervan zijn 3 nieuwe leden aangenomen waarvan 1 al volledig opgeleid was met 15 jaar ervaring. Hier zijn we erg blij mee en we wensen de nieuwe manschappen veel plezier en succes bij de post.

Omdat onze wervingsactie zeer geslaagd is en de onderstaande tekst eigenlijk een goed beeld geeft van de post laten we deze nog even online staan.

 

Waarom zou je bij de brandweer gaan?
Ieder heeft hier zijn eigen redenen voor. Bijvoorbeeld omdat je je betrokken voelt bij je omgeving en graag iets wilt doen voor de gemeenschap, of vanwege de opleiding(en) die je krijgt, waardoor je je verder kunt ontwikkelen. En veel mensen spreekt het teamgevoel erg aan of de uitdaging van het werk.

Hoe vaak rukken we uit? 
De post 2e Exloërmond heeft circa 60 – 80 alarmeringen per jaar. Deze uitrukken zijn zowel overdag als ’s nachts, door de week en in het weekend. De uitrukken zijn niet alleen voor brand maar kunnen ook voor ongevallen en andere hulpverleningswerkzaamheden zijn.  

Hoe vaak oefenen we? 
We oefenen in 2e Exloërmond om de week op maandagavond vanaf 19.00 uur. Tijdens deze oefenavonden worden alle voorkomende brandweerwerkzaamheden beoefend. Enkele keren per jaar gaan we ook naar het Brandweer Oefencentrum voor praktijkoefeningen.  

Wat staat je te wachten als nieuwe brandweer vrijwilliger? 
Het is natuurlijk wel belangrijk dat je beschikbaar bent voor de uitrukdienst, overdag en 's nachts. We verwachten dan ook dat je woont en/of werkt binnen een straal van 5 minuten vanaf de post. Het werk als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk/dagelijkse bezigheden. Je hebt dus toestemming nodig van je werkgever om ook tijdens je werk te mogen uitrukken. Je zult een opleiding volgen tot manschap A. Deze opleiding duurt ongeveer 2 jaar, waarin je 1 avond per week naar school gaat. Tijdens je opleiding draai je ook gewoon mee tijdens de tweewekelijkse oefenavonden. Naast de vaste opleidingsavond wordt er om de week op maandagavond geoefend in de post. Je wordt lid van een gezellige en enthousiaste brandweerpost waar ook tijd is voor de nodige ontspanning. Er is een actieve personeelsvereniging waar ook de partners welkom zijn.  

Voor het werk als brandweervrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding. Daarnaast krijg je een vergoeding voor de uitruk- en oefenuren. Ook de tijd- en reiskosten voor opleidingen worden vergoed.

Interesse?  
We zijn momenteel op sterkte en dus niet zoekende. Mocht je toch denken dat je een enorme aanwinst voor onze post zal zijn en je wil dat laten blijken, vul dan onderstaand sollicitatie formulier in en mail deze aan info@vrd.nl.

http://brandweerdrenthe.nl/fileadmin/user_upload/SOLLICITATIEFORMULIER.pdf